Om Vinotto

O2 - Otto

O3 - Jan

O1 - Henrik

Hans Otto Vanting (f. 1949) er manden bag vinfirmaet Vinotto - med tryk på næstsidste stavelse, siger han. Han er egentlig skolelærer, men i 80’erne fangede vinen ham, da han fulgte et aftenskolekursus under ledelse af den vidende og underholdende Allan Hansen.


Nogenlunde samtidig startede han det kendte 60’er band ”Needles & Pins”, og i 90’erne var han ansat i DR, hvor han blandt andet lavede spørgsmålene til den store fælles nordiske rockquiz Pick-up. I den forbindelse boede han i 1997 i Oslo og samarbejdede med vennen Jørgen De Mylius.


Med sit firma har han fundet en niche ved at designe specielle etiketter til fx barnedåb, bryllupper osv., men også til firmaer. Blandt andet har han leveret etiketter til DR’s Rejseholdet og Krøniken, Volvo, Mercedes, diverse skoler og gymnasier, kunstnere m.v.


ENGLISH version


Hans Otto Vanting has combined his great interests in music and wine, and today he runs a wine show. He introduces a different kind of wine tasting, which is combined with quizzes on film and music. You look at pictures, listen to music and stories about wine - and enjoy the savour of nice wine.


Lectures going on for hours about slopes and valleys in the South is not  what to expect from Otto Vantings show.


With his firm, he has found a niche in designing special labels for weddings, birthdays and other events - both for private occations and and for companies. Among others he has delivered labels for DR, Volvo, Mercedes, various schools, artists etc.Jan Bjergskov Larsen (f. 1965) er vokset op på Lolland og er uddannet folkeskolelærer. Siden 1999 har han boet i Roskilde, hvor han på tiende år er skoleleder - først på Tjørnegårdskolen og i øjeblikket på Fløng Skole i Høje Taastrup.
Hans passion for vin begyndte, da han var i slutningen af 20’erne og læste til lærer. Han deltog i mange private vinklubarrangementer og kastede sig med ildhu over smagninger af Bordeaux- og Riojavin - den vin, der nu engang var mest af på markedet dengang.
Senere, da han var flyttet i bofællesskab i Roskilde, begyndte han også at sælge vin - fra en reol, som man kunne tage flasker fra og dernæst sætte et kryds i en bog. En gang om måneden blev der så afregnet. Vinene fik han fra Otto Vanting, ejeren af den lokale vinforretning Vinotto.
Begejstringen for Jan Bjergskov Larsens vinreol bredte sig uden for bofællesskabet til naboer og venner, og i 2016 grundlagde han vinfirmaet Trekroner Vin, hvor Vinottos vine var  på hylderne.
I starten af 2019 lukkede han sit firma for at tage hul på et nyt job i vinens verden, nemlig som partner i Vinotto, der er eneforhandler på en lang række vinhuse fra Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, USA, New Zealand og Australien.
For to år siden tog han et sommelierkursus hos WineClass. Og den viden om vin, han har erhvervet sig, bruger han, når han afholder vinsmagninger på lokale caféer og i sit arbejde med at sælge vin til såvel erhvervslivet som til private kunder.
Jan Bjergskov Larsen elsker at lave mad - og nyde god vin til - hvilket foregår såvel i hans hjem i Roskilde som i hans fritidshus i Skåne. Ud over vin har han også en passion for øl og har tidligere været håndværksbrygger.
Vinotto,  tlf.: 29 66 82 07, e-mail: jan@vinotto.dk, www.vinotto.dk.Henrik Lykke Mose (f. 1967) fotsættelse følger