Om Vinotto


Vinotto er etableret i 1998 af Hans Otto Vanting og siden 2019 er Vinotto et Aps med Henrik Lykke Mose og Jan Bjergskov Larsen som medejere.


Vinotto importerer en lang række vine fra hele verdenen, bestræber sig på det yderste på at få det bedste vin hjem og give kunderne den bedste betjening til gode priser. Vi bruger meget tid på at give råd og vejlede i forbindelse med vinkøb - noget vores kunder sætter stor pris på.


Vinotto sælger til restauranter, butikker, vinhandlere, virksomheder og privatpersoner.


Vinotto har lager og et engrossalg på Marbjergsholmsvej 2A, Hedehusene.


Vinotto afholder mange vinsmagninger – både på lokalområdets cafeer men også i virksomheder,
klubber og selvfølgelig i Vinottos smagelokale/showroom i tilknytning til lageret.


Vinotto er også musik og sjov f.eks. Af med Proppen – På med Poppen. En dyst på Vinyl, Viden og Vin,
som altid giver fantastiske tilbagemeldinger fra deltagerne.


Vinotto laver også vin med egne etiketter.Hans Otto Vanting er manden bag vinfirmaet Vinotto - med tryk på næstsidste stavelse, siger han. Otto er uddannet skolelærer, men i 80’erne fangede vinen ham, da han fulgte et aftenskolekursus og i 1999 startede han vinimportfirmaet Vinotto.


Otto startede også det kendte 60’er band ”Needles & Pins”, og i 90’erne var han ansat i DR, hvor han blandt andet lavede spørgsmålene til den store fælles nordiske rockquiz Pick-up. I den forbindelse boede han i 1997 i Oslo og samarbejdede med vennen Jørgen De Mylius.

 

Otto startede det meget populære VINSHOW - af med proppen - på med poppen. Af mange kaldt verdens bedste og sjoveste quiz & vinsmagning. 


Ydermere har Otto gennem tiderne designet specielle etiketter til fx barnedåb, bryllupper osv., men også til firmaer. Blandt andet har han leveret etiketter til DR’s Rejseholdet og Krøniken, Volvo, Mercedes, diverse skoler og gymnasier, kunstnere m.v.


 Henrik, Otto og Jan på besøg hos Frédéric Boutin,   Chateneuf du Pape


 Se Kanal Roskildes besøg hos Vinotto, oktober 2020

Jan Bjergskov Larsen har i 2016 etableret det lokale vinfirma Trekroner Vin som blev nedlagt i 2018, da Jan blev partner i Vinotto fra 1/1-19. Siden november 2019 har Jan arbejdet i Vinotto på fuld tid.


Jans passion for vin begyndte, da han var i slutningen af 20’erne. Jan deltog i mange private vinklubarrangementer og kastede sig med ildhu over smagninger af især Bordeaux- og Riojavine - to meget forskellige stilarter.


For tre år siden tog Jan WineClass kurser og den viden om vin Jan har erhvervet sig bruger han når han afholder vinsmagninger og i sit arbejde med at sælge vin til såvel privatpersoner som til erhvervskunder. 


Kunne du tænke dig at afholde en vinsmagning, så kontakt Jan på 29668207 eller jan@vinotto.dk


Henrik Lykke Mose har været revisor for Vinotto i alle årene men Henriks interesse for vin og salg betød, at Henrik blev partner i Vinotto 1/1-19 sammen med Jan.


Henrik er også på lageret i Vinottos åbningstid, hvor han nyder at sælge vin og vejlede kunderne. 


Henriks interese for vin betyder også at Henrik deltager i vinkurser og vinrejser til bl.a. Frankrig (Rhone og Bourgogne) hvor han besøger flere af Vinottos producenter. '); fbq('track', 'PageView');